5 problemen met je bh


Wij vrouwen hebben vaak een heerlijk leven, maar we hebben toch ook altijd wel een paar probleemgebieden. En één daarvan is het vinden van de juiste bh. Met de nadruk op juiste, want daar slaan we vaak de plank mis. Hier lees je over 5 problemen met je bh.

HEB JIJ LAST VAN EEN OF MEER VAN DEZE KLACHTEN?

Surfend over internet, bladerend door De Linda, of Wendy, Libelle, Glamour, Elle en door de folders die in onze bus glijden, zien we de mooiste bh’s.

Overal zien we mooie plaatjes en verlangen we naar het materiaal: echte zijde, mooi kant en wat al niet meer. Maar dat is niet het belangrijkste. Wil je zuinig zijn op je buste, dan moet je er goed voor zorgen. Je moet weten wat de goede maat is en of de bh past bij jouw type borst. Doe je dat niet, dan loop je kans op wijkende knoopjes van je bloesje of pijnlijke schouders doordat je bandjes erin snijden.

Hieronder zijn 5 mogelijke problemen en wat je daaraan kunt doen.

SNIJDENDE BANDJES

Een pijnlijk probleem. Dit komt vaak doordat de bh te weinig ondersteuning biedt. Ook zit de bh-band soms te los (!).

Wat doe je er aan? Een snelle oplossing is natuurlijk om de schouderbandjes losser te zetten. Wat je beter kunt doen is uitzoeken of je een bh-bandmaat kleiner kunt hebben.

JE RUGBAND KRUIPT OMHOOG

Een veelvoorkomend probleem waar je borsten niet blij mee zijn. Dit komt vaak omdat de stretch eruit is, of omdat je een (veel) te grote bh aan hebt. Omdat ons gewicht regelmatig veranderd en onze borsten hierin mee gaan en we onze bh’s vaak dragen is het een goed idee om je bh’s elk jaar te vervangen. Je kunt het simpel testen: je bh moet zelfs op het laatste haakje goed aangesloten zitten op je lichaam en als je dan twee vingers onder de bh-band kunt schuiven, heb je de goede maat te pakken.

Wat doe je er aan? Kies een maat kleiner. Hou er wel rekening mee dat wanneer je bandbreedte een maatje kleiner wordt, je een grotere cupmaat moet kiezen. Dus een 85b wordt dan een 75c.

TE KLEINE BORSTEN IN GROTE CUPS

Het tegenovergestelde is natuurlijk ook mogelijk. Borsten leunen op de onderkant van je cups. En als je dan kleine borsten hebt, dan blijft er soms aan de bovenkant van de cup een ruimte openstaan.

Wat doe je er aan? Soms is de oplossing heel eenvoudig: trek de bandjes van je bh wat strakker aan. Als dit toch niet helpt, kies dan een kleinere maat cup. Of kijk eens naar een ander model. Kleine borsten kunnen bijvoorbeeld heel goed in een balconette. Deze bh heeft minder ruimte in de cup.

JE BORSTEN PUILEN UIT JE BH

Niet echt comfortabel en stijlvol is anders. Dit is vaak het probleem voor dames met grote borsten die bh’s kopen met een te kleine cup. Dat is natuurlijk sowieso vragen om “moeilijkheden”.

Wat doe je er aan? Neem een full-cup bh. De bandmaat is goed, maar de cup moet groter. Soms zelfs wel 2 maten! De beugels moeten voorbij de borstinzet uitkomen. Borstvoedende moeders moeten hier zeker op letten.

VETRANDJES ONDER DE OKSELS!

Geloof het of niet, bijna alle vrouwen kunnen hier last van hebben. 80-90% van het gewicht van je borsten wordt gedragen door de band van de bh. De juiste pasvorm is hiervoor dus noodzaak.

Wat doe je er aan?  Dat is eenvoudig: je moet een bh-band groter. Helpt dat toch niet genoeg? Dan komt het mogelijk door de bh zelf. Verkeerd materiaal. Je kiest het beste voor een bh van glad stretchmateriaal.  Denk aan speciale t-shirt bh’s, of met lange schouderbandjes.

OH, IK KEN NOG EEN 6E PROBLEEM:

Mooie en goede lingerie is duur. En heb je eindelijk een fijne bh gevonden bij een bepaald merk, dan blijkt dat een ander model van hetzelfde merk, zelfde maat, toch niet goed zit.

Daarbij wordt het steeds moeilijker om een lingeriewinkel te vinden waar men je nog goed meet. En zeg nou zelf, wil jij steeds weer opgemeten worden door een vreemde?

Wat doe je er aan?

Goede lingerie maak je beter zelf!

Door het jaar heen organiseren we cursussen zelf Lingerie maken. Klik hier voor meer informatie.